Akcija!

Naravna henna za lase

Original price was: 6,99 €.Current price is: 5,99 €.

100% naravna tradicionalna henna za lase

100 g,

0% kemičnih dodatkov

Barva: Bakreno rdeča

Šifra: henna100 Kategorije: , , Oznake: , , ,

Opis

Naravna henna (kana) za  lase 100 gr 

Posušeni listi kane se uporabljajo za barvanje las. Henna se veže na keratin in tako izboljša ter obogati barvo las. Uporabljajo jo tudi za polepšanje rok in nog. V maroški tradiciji jo uporabljajo že tisočletja. Cvetovi, kot sladka dišava ter korenine so poznane po svojih zdravilnih  lastnostih.
Kana neguje lase in krepi lasišče.

Nasveti za uporabo: 
Barvanje las:

Kano lahko mešamo na več načinov:

1. Hitra priprava: Kano dobro zmešajte s toplo vodo, da dobite srednje gosto pasto. Za kratke lase zadostuje 20g prahu, za dolge pa do 100g. Pustite na toplem približno 15 minut pred nanosom, da se prah veže z vodo. Zaščitite kožo ob robu lasišča (ter ušesa) tako, da jo pred nanosom namažete z naravnim oljem. Zaščitite svoja oblačila in pri nanosu nosite PVC ali lateks rokavice, saj kana obarva kožo ali oblačila. Mešanico nanašajte na vlažne, umite lase in bodite pozorni, da prekrijete vse lase. Po končanem nanosu zaščitite lase s kapo za tuširanje in pustite delovati od 30 minut do 2 ur, odvisno od tega, kako intenziven odtenek si želite. Po tem času spirajte s toplo vodo, dokler voda, ki teče od las, ne postane čista.

2. Če imate več časa, barvanje  je po tej pripravi bolj učinkovito:

  • V kozarec zmešajte prah kane,
  • žličko sladkorja in
  • nekaj limoninega soka.
  • Če želite bolj intenzivno rdečo baarvo dodajte še kurkumino.
  • Če želite bolj rjave oddtenke skuhajte pravo kavo in jo primešajte. masi.

Premešajte z leseno žlico, da dobite zmes, ki naj bo gosta, brez grudic in naj ne kaplja. Pustite stati nekaj ur (najbolje čez noč) na sobni temperaturi.
Pred barvanjem si lahko v lase vtrite žlico olja (lahko olivnega, arganovega,…) in ga pustite na laseh dobre pol ure. Lase nato umijte in posušite.
Ko so lasje suhi, nanje počasi in temeljito nanesite kano.  Zaščitite svoja oblačila in pri nanosu nosite PVC ali lateks rokavice, saj kana obarva kožo ali oblačila.
Lase nato ovijte v plastično folijo ali nanje položite tanjšo plastično vrečko. Kano na laseh pustite učinkovati vsaj eno uro do dve uri, odvisno od tega, kako intenziven odtenek si želite, nato pa jo sperite in zopet umijte lase.
Pred barvanjem s kremo namažite čelo, vrat in ušesa, da zaščitite dele tlesa pred barvnimi madeži.

Kako naredimo pasto iz henne : https://www.youtube.com/watch?v=MCZn4qwrxfM

 Sestava:

100% Naravna henna (brez soli in drugih kemičnih dodatkov)