Darilni paketM: arganovo olje+milo

11,99 

Darilni paket:  Kozmetično arganovo olje iz nepraženih arganovih jederc 50 ml + Naravno milo iz arganovega olja

Originalno BERBERSKO EKSTRA DEVIŠKO – hladno stiskano arganovo olje – nefiltrirano

NEFILTRIRANO ARGANOVO OLJE ohrani več naravnih sestavin, ki blagodejno delujejo na naše telo. Olje je naravno motne, rahlo mlečne barve in je bolj gosto od filtriranega olja. 

100% Arganovo olje brez dodatkov !!!

Milo Iz arganovega olja je primeren za vsakdanjo uporabo, vlaži in varuje kožo, je učinkovito proti ekcemom in vnetjem kože.

Opis

Arganovo olje iz nepraženih arganovih jederc. 50ml

Originalno BERBERSKO EKSTRA DEVIŠKO – hladno stiskano arganovo olje – nefiltrirano

NEFILTRIRANO ARGANOVO OLJE ohrani več naravnih sestavin, ki blagodejno delujejo na naše telo. Olje je naravno motne, do rahlo mlečne barve in je bolj gosto od filtriranega olja. 

100% Arganovo olje brez dodatkov !!!

Arganovo drevo (Argania Spinosa) je eno od redkih dreves, še živečih iz terciarne dobe. Že pred 25 milijoni let se je arganovo drevo prilagodilo okolju ter uspevalo in raslo na suhi peščeni zemlji v pretežno puščavski klimi. Danes najdemo arganovo drevo samo še na jugo-zahodu Kraljevine Maroko v pokrajini Souss-Masa-Draa.

Za puščavske Berbere je arganovo drevo “drevo življenja”. Poleg prehrane (arganovo olje iz  praženih jederc) ga uporabljajo tudi v kozmetiki kot blažilno sredstvo pri sončarici in luskavici (arganovo olje iz nepraženih jedrc). Vedo, da znižuje holesterol, dezinficira rane ter pomaga pri arteriosklerozi in revmi ter revitalizira kožo. Že Feničani so trgovali z maroškim Arganovim oljem. V mednarodnih dokumentih prvič omenja Arganovo drevo znan egipčanski zdravnik Ali Ibn Radouane že v 11. stoletju, ko je trgovina z medicinskimi izdelki imela že kozmopolitanski značaj. Zdravnik Ibn Radouane je omenil zdravljenje ušes in želodca z Arganovim oljem, ki so ga iz Maghreba pripeljali v Egipt.

Plodovi arganovega dreves so podobni majhnim, rumenim slivam. Olje je rumeno-oranžno- rdeče barve in ima okus podoben orehovemu olju. Vsebuje več kot 80% nenasičenih maščobnih kislin in sestavine kot so spinasterol, schottenol, monoazil glizerol terquerzetin in myrizetin. Francoski kozmetični koncerni ugotavljajo, da je ena od sestavin tudi tokoferol, ki veže proste radikale in skupaj z antioksidativnim fenolom tvori pravi zaščitni zid za naš imunski sistem. To olje z visoko vsebnostjo vitamina E gladi gube in gubice ter na splošno pomlajuje kožo. Najnovejše raziskave kažejo, da je to olje čudovito sredstvo proti staranju.

Naravno milo iz arganovega olja  

Milo Iz arganovega olja je primeren za vsakdanjo uporabo, vlaži in varuje kožo, je učinkovito proti ekcemom in vnetjem kože.

Arganovo olje je redko in dragoceno olje z izrednim učinkom obnavljanja kože.
Bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, ki delujejo proti isušitvijo kože, preprečujejo pojav gub, obnavljajo kožo in ji dajejo elastičnost in prožnost.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Darilni paketM: arganovo olje+milo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja