Tatuji z kano


Posušeni listi kane se uporabljajo za barvanje las. Henna se veže na keratin in tako izboljša ter obogati barvo las. Uporabljajo jo tudi za polepšanje rok in nog. V maroški tradiciji jo uporabljajo že tisočletja. Cvetovi, kot sladka dišava,  ter korenine so poznane po svojih zdravilnih  lastnostih.
Kana neguje lase in krepi lasišče.
Hena je naravno barvilo in jo lahko uporabljajo tako odrasli kot otroci. Medtem ko si barvate lase z kano naredite mešanico kane še za vašega otroka, in ustvarita skupaj svoj tatoo.
ZA KAKŠNE PRILOŽOSTI  JO UPORABLJAMO?
– za rojstno dnevne zabave
– za večerne zabave
– tradicionalne poroke
– za poletne dni
– lahko pa tudi kar tako

Nasveti za uporabo: 

Barvanje na kožo:

Priprava barve:

V kozarec zmešajte prah kane, žličko sladkorja, žličko arganovega ali olivnega olja in nekaj limoninega soka. Premešajte z leseno žlico, da dobite zmes, ki naj bo gosta, brez grudic in naj ne kaplja. Pustite stati nekaj ur (najbolje čez noč) na sobni temperaturi.

Kako naredimo pasto iz henne : http://www.youtube.com/watch?v=qgShQjD1598

Nato si naredite tulček za nanos kane.

Kano nanesite s pomočjo tulčka na roke in si oblikujte svoj vzorček.

Kano na koži pustite učinkovati vsaj eno uro do tri ure, odvisno od tega, kako intenziven odtenek si želite, nato pa jo sperite.

V kozarček iztisnite sok iz polovice limone in si z gobico ali krpico pomočite  mesto tatooja. S tem boste fiksirali barvo na kožo in  tatoo bo ostal več časa. Postopek z limono ponovite nekajkrat  preko prvega dne.

Naslednjih 24 ur se izogibajte stiku z vodo na mestu kjer je tatoo.

TATOO ostane na vaši koži od 5 do 14 dni odvisno od zunanjih vplivov.

Veliko idej za vzorčke lahko najdete tudi na spletu: VZORČKI