Glina v prahu ZELENA »Montmorillonite«

3,99 

»Montmorillonite« Naravna zelena glina iz Maroka v prahu 1. kvaliteta. NARAVNO.

Šifra: GlinaZ Kategorije: , , , Oznake: , ,

Opis

Zelena glina iz kože odstrani toksine in pomirja vnetja. Odlična je tudi za kožo z aknami. Primerna za normalno in mastno kožo in lasišče.

 Uporaba gline seveda ni omejena zgolj na obraz. Ker nase veže strupe in odvečno vodo, jo lahko uporabljamo tudi na mestih, kjer nas pesti celulit. Glino lahko primešamo tudi črnemu milu  (savon noir)  se z njo tuširamo ali si umijemo obraz.

PRIPRAVA MASK:

V skodelico dajte žlico gline in dve žlički vode ali  rožne vode ali jabolčni kis. Omenjenega ne mešajte, temveč pustite, da se glina sama napije tekočine. Čez nekaj minut masko nanesemo na obraz in počakamo 10 do 15 minut. Maske na obrazu ne puščamo dlje kot 15 minut, saj bi koža toksine, ki so se izločili, vsrkala nazaj. Če želite večji učinek, masko sperite in nanesite novo.

Glino shranjujemo ponavadi v steklenem kozarcu ali primerni keramični posodi, še manj pa naj ima glina stika s kovino (na to bodite vedno pozorni; namreč da se ne “spozabite” in pomešate glinene zmesi s kovinsko žlico; vedno moramo uporabljati keramično, porcelanasto, stekleno ali leseno).